vineri, 24 august 2012

Foreign Books Challenge


“Ce ziceti de un proiect pe mai multe bloguri care sa se numeasca: “Foreign Books Challenge”? M-am gandit ca blogurile care vor sa participe sa selecteze cate 10 carti din strainatate a caror drepturi sa nu fi fost achizitonate in Romania. Perioada de desfasurare o vom stabili ulterior in functie de numarul blogurilor participante. Putem convinge astfel editurile din Romania sa achizitioneze cele trei carti finaliste. Va place ideea?”
Scopul proiectului:

Proiectul are scopul de a atrage atentia editurilor asupra gusturilor in materie de literatura a cititorilor din Romania. Mi-am propus ca in cele cateva luni in care se va organiza proiectul sa facem impreuna o adevarata munca de redactie. Cele mai interesante, captivante si frumoase carti vor fi alese de voi cititorii blogurilor participante si de administratorii acestor bloguri. Doar voi puteti decide care este cea mai asteptata carte in Romania!

Detalii despre desfasurare:

Perioada: 18.08.2012 – TBA

Etapa I – PRESELECTIILE:

In aceasta saptamana si in urmatoarea, vor incepe simultan pe 5 bloguri propuneri pentru lista de 10 carti. Cinci dintre cele 10 carti vor fi alese de administratorul blogului, urmand ca celelalte cinci sa fie alese de comentatorii blogului (primele cinci recomandari de carti printr-un comentariu – cele anonime nu se iau in considerare). Daca nu comenteaza nimeni, asta e. Adminsitratorul alege toate cartile.

Initial,m-am gandit ca preselectiile sa dureze 4 saptamani,dar trebuie sa fie un proiect interesant si frapant asa ca va voi ruga ca in doua zile sa incercati sa alegeti 10 carti.

Etapa II – GALELE:

In functie de numarul de carti voi stabili si numarul galelor. Teoretic ar trebui sa se stranga 240 de carti, dar sunt sigur ca unele se vor repeta. Ca principiu, cu fiecare gala veti putea vota favoritele voastre pe care sa le treceti in urmatoarea gala. De la gala la gala, numarul cartilor se vor injumatati, dar veti avea ocazia sa salvati cateva de la eliminare

Ultima gala se va numi – Booktip si va dura 2 saptamani. In aceste doua saptamani veti face recenzii, interviuri, concursuri, posturi cu cartile favorite/ autorii cartilor favorite. (nu e obligatoriu!)

Etapa III – SEMIFINALELE:

Toate cartile ajunse in semifinale vor primi cel putin cate trei recenzii. De asemenea, vom posta si recenziile pozitive/ negative ale acestor carti de pe siteul Goodreads.

Etapa IV – FINALA:

O singura carte castiga, dar ambele carti ajunse in finala vor fi aduse in atentia editurilor din Romania.

Articolul este preluat de pe blogul Heaven4books.

Deci eu voi propune primele 5 carti iar voi urmatoarele 5 deci comentati:

Propunerile mele:
1)Slave to Sensation (Psy-Changeling #1) by Nalini Singh
2)Angels' Blood (Guild Hunter, #1) by Nalini Singh
3)Exodo de Anissa B Damom
4)Gabriel's Inferno by Sylvain Reynard
5)Anna and the French Kiss by Stephanie Perkins

5 comentarii:

Subscribe to our newsletter